Hulp bij geldzorgen

Algemeen

Heeft u zorgen over geld? Weet u niet meer hoe u uw rekeningen moet betalen? U staat er niet alleen voor.

Regelingen voor extra geld

Geen of weinig geld? De gemeente helpt u graag. Bijvoorbeeld met extra inkomen of hulp naar werk. Wilt u weten waar u recht op heeft? Vul de vragen in op datgeldtvoormij.nl. Een overzicht van alle regelingen vindt u hieronder.

datgeldtvoormij.nl

Geldregelingen

Heeft u te weinig geld om van te leven? Misschien heeft u recht op een bijstandsuitkering. Met een uitkering vullen we het inkomen aan.

Heeft u onverwacht extra kosten die u niet kunt betalen? Met bijzondere bijstand krijgt u hiervoor extra geld. 

Heeft u een laag inkomen en een laag vermogen? Dan kunt u een collectieve zorgverzekering afsluiten. U bent dan goed verzekerd voor minder geld.

Leeft u al lange tijd van een uitkering? Of heeft u een lange tijd weinig inkomsten? En verandert er binnenkort niets aan uw situatie? Dan heeft u misschien recht op een individuele inkomenstoeslag

Elke kind moet kunnen meedoen aan leuke en belangrijke dingen. Met het kindpakket krijgt u een extra bijdrage voor sport, cultuur of activiteiten op school. 

Woont u zelfstandig en betaalt u belasting voor afval, het riool of honden? Als u een laag inkomen heeft, kunt u soms kwijtschelding krijgen. Dit betekent dat u de kosten niet hoeft te betalen. Bekijk de voorwaarden op de website van de BsGW.

Heeft u soms geen geld voor menstruatieproducten? Op deze plekken kunt u gratis menstruatieproducten halen. 

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u met de stadspas betalen of korting krijgen bij verenigingen, bedrijven en organisaties in Venlo, zoals sportclubs, musea en theater. 

Studeert u? En is het moeilijk om te werken door ziekte of beperking? Dan heeft u misschien recht op de individuele studietoeslag

Hulp nodig bij uw aanvraag?

  • Plan een adviesgesprek via datgeldtvoormij.nl/venlo. Een vrijwilliger komt bij u langs. U ontvangt advies over welke regelingen u kunt aanvragen. De vrijwilliger kan u ook helpen bij het aanvragen van de regeling.  
  • Kom langs bij een informatie- en adviespunt. De vrijwilligers luisteren naar uw vraag en wijzen u de weg.
  • Vraag de gemeente om hulp. Bel naar 14077 (optie 1) of stel uw vraag via het contactformulier

Hulp bij geldzaken

Lukt het niet om alle rekeningen te betalen? Of raakt u het overzicht over uw geld kwijt?  De gemeente Venlo helpt u. Samen kijken we naar uw situatie en maken we een plan op maat. Zo werkt u aan meer grip op uw geld. Of lost u uw betaalachterstanden op. De gemeente doet dit samen met u en andere organisaties. 

Schuldhulpverlening

De gemeente kan u helpen met:

  • Hulp bij beginnende betaalachterstanden: Soms lukt het niet om de huur, energie, water of zorgpremie te betalen. De gemeente neemt contact met u op om hulp aan te bieden.  U hoeft hier niks voor te doen.
  • Grip krijgen op uw geld: Lukt het niet meer goed om uw rekeningen te betalen? We maken samen met u een plan hoe u weer overzicht krijgt.
  • Oplossen van betaalachterstanden: Soms kunt u betaalachterstanden moeilijk zelf oplossen. We maken een overzicht en nemen contact op met de schuldeisers om tot een regeling te komen.
  • Hulp voor jongeren:  Bent u tussen de 18 en 27 jaar? En heeft u geldzorgen? Het jongerenperspectieffonds kan u helpen.   

Neem voor hulp contact op via 14077 (optie 1) of mail naar schuldhulpverlening@venlo.nl. U kunt zelf ook starten met het invullen van een geldplan.

Heeft u een kleine onderneming en kunt u de rekeningen niet meer betalen? Tijdens een vrijblijvend gesprek bekijken wij samen uw financiële situatie. We bespreken hoe wij u op maat kunnen helpen. Neem voor hulp telefonisch contact op via 077 359 72 14

Meer informatie over bijstand voor ondernemers.

Toeslagenaffaire

Bent u slachtoffer van de toeslagenaffaire? De belastingdienst vergoedt alle ouders waarbij het is misgegaan. Maar dat is misschien niet genoeg. De gemeente kan u en uw gezin helpen bij een nieuwe start. Lees meer op www.venlo.nl/toeslagenaffaire.  

Contact

Komt u er zelf niet uit? U kunt bij geldzorgen contact opnemen met de gemeente. Dat kan ook als u nog geen schulden of betalingsachterstanden heeft. De gemeente gaat samen met u op zoek naar een oplossing.